Metoda EFT – tapkanje

Sem certificirana izvajalka metode EFT druge stopnje (diploma AAMET) z opravljenim izobraževanjem tretje stopnje.

EFT je kratica za Emotional Freedom Techniques, kar v slovenskem jeziku pomeni tehnike doseganja čustvene svobode. EFT je metoda, ki ji pravimo tudi čustvena akupunktura. Pri njej ne uporabljamo igel, pač pa s prsti tapkamo po akupunkturnih (akupresurnih) točkah, kar v telesu sproži odziv, ki nas harmonizira in sprosti.

Tapkanje EFT sprostitev Taisa

Eden prvih učinkov metode EFT je, da se sprostimo, začutimo olajšanje in si ob tem dovolimo biti to, kar smo. Ne glede na to, kaj se vam dogaja, kakšne pretrese doživljate, ste kot bitje v redu in to boste s pomočjo metode EFT ne le vedeli, ampak dejansko občutili.

Znotraj metode EFT obstaja več različnih tehnik. Za globoke notranje spremembe vam priporočam kombinacijo vodenih tretmajev in samostojnega tapkanja.

Z metodo EFT lahko dosežete:

  • olajšanje ob neprijetnih občutkih (tesnoba, strah, jeza, žalost, ljubosumje, sram, nemir, dvom vase …)
  • razbremenitev v stresnih situacijah
  • da se znebite treme, strahu in fobij
  • boljšo samopodobo in več samozavesti
  • globlji stik s sabo, s svojimi čustvi in telesom
  • večjo avtonomijo v osebnem življenju, v odnosih in na poklicnem področju
  • da se osvobodite omejujočih prepričanj in jih nadomestite z novimi, ki vas podpirajo
  • da čustven naboj preteklih spominov zbledi in vas pretekle travme ne obremenjujejo več
  • da zaživite življenje, kot si ga želite

Metodo EFT je razvil strojni inženir in NLP-jevec Gary Craig in sicer na podlagi prelomnih odkritij dr. Rogerja Callahana (avtorja teorije miselnega polja) in starodavnih znanj Kitajcev o sistemu meridianov in akupresurnih točk. Ugotovil je, da s tapkanjem po sistemu točk  vplivamo na pretok elektrike po telesu in odpravimo motnjo, ki je v ozadju naših neprijetnih občutkov.

Tapkanje z otroki – zavedanje, da so naši čustveni odzivi avtonomni

Izvajam delavnice, na katerih se lahko naučite samostojno tapkati in delavnice na različne teme (kako si pomagate, ko začutite tesnobo, ko vas preplavi jeza …) Metoda je v svojem bistvu enostavna za uporabo, deluje hitro in je zelo učinkovita kot oblika samopomoči. Če imate otroke, lahko tapkate skupaj z njimi in jih tako učite, da so sami odgovorni za svoja čustva, saj je čustvovanje avtonomni sistem znotraj vsakega človeka.

EFT za mladostnike, za premagovanje stisk ob odraščanju

Metoda EFT je spremenila življenje že ogromnemu številu ljudi po svetu, med drugim tudi vojnim veteranom, ki so še leta po koncu vietnamske vojne trpeli za njenimi posledicami in vsak dan podoživljali stres, ki se je takrat vsidral v njihova telesa. Razrešitev vzroka prinaša trajne rezultate, zato je metoda EFT tako zelo uspešna in se hitro širi med ljudmi. Po njej radi posežejo tudi najstniki, študentje in zaposleni poslovneži. Primerna je tudi za osebe s posebnimi potrebami.

Tudi ko sem živela v Aziji, sem uporabljala metodo EFT z otroki, odraslimi in ljudmi v stiski. Zdaj svoje delo nadaljujem v Sloveniji.

Tapkanje je lahko zabavno

Tapkanje je lahko zabavno – otroci v Laosu

EFT delavnice

Za aktualne termine delavnic kliknite > tukaj.

EFT priročnik, knjige

Avtor metode EFT, Gary Craig, je leta 1996 izdal brezplačen priročnik, ki je omogočil, da se je metoda EFT hitro razširila po svetu. Slovenski prevod smo po zaslugi gospe Pike Rajnar dobili leta 2006. Rada bi vas opozorila, da v priročniku ni dveh pomembnih točk, na kateri tapkamo in ki ju je Gary Craig dodal kasneje, to sta točka na vrhu glave in točka pod prsmi.

EFT priročnik – brezplačen prenos

EFT Manual – free download

EFT Points and Meridians

O metodi EFT imamo tudi knjige v slovenskem jeziku. Tule jih navajam le nekaj: ‘EFT – tehnika doseganja čustvene svobode za telebane’ je izčrpen priročnik, v katerem so opisane različne tehnike znotraj metode EFT.  V knjigi ‘Kako je EFT spremenil moje življenje … in lahko tudi vaše’ je 13 zgodb resničnih Slovencev, ki opisujejo, kako so si pomagali z metodo EFT. Izšel je tudi drugi del – nadaljevanje. Knjiga ‘Čarovnikova želja ali kako je pregnal zoprneže – EFT zgodba o čarobnosti v tebi’ pa je prisrčna knjiga za majhne in velike, ki nam na preprost način približa bistvo te metode, ki spreminja življenja ljudi.