Povezave za navdih

Vabljeni k ogledu videov z o lepoti, ljubezni … Naj v vas vzbudijo radost in navdih!

Louie Schwartzberg: Nature. Beauty. Gratitude.

Tam onstran mnenj o tem, kaj je prav in kaj narobe, je polje. Tam se srečava.
(Rumi)

Ni smrt tisto, kar nas loči in življenje ni, kar druži nas. So vezi močnejše. Brez pomena zanje so razdalje, kraj in čas.
(Mila Kačič)

Brene Brown: Moč ranljivosti

To observe without evaluating is the highest form of human intelligence.
(Krishnamurti)

Kindness Boomerang

You are what your deep, driving desire is. As your desire is, so is your will. As your will is, so is your deed. As your deed is, so is your destiny.
(The Brihadaranyaka Upanishad by Swami Krishnananda, Chapter IV, 5)

My shoes – It Will Make You Think

Žogico v roki vrtim … malo naprej in malo nazaj. Včasih uide mi, pa nič zato, saj lahko stečem za njo. Življenje pa nosi me ves čas naprej, nikdar nazaj, nikdar nazaj. Plešem zdaj, rajam, spet drugič drhtim, a srečna sem v srcu, če grem skupaj z njim.
(Darja Taisa Cerkvenik)

Giving is the best communication

Sponka rumena, sponka za vse. Spni liste papirja – skupaj drže. Spni te lase, daj – lepše stoje. Moje ljubezni se speti ne da, sponka ubila utrip bi srca.
(Darja Taisa Cerkvenik)

Because Who is Perfect?

Veliko se je naučil od včerajšnjega dne, kdor si je zapomnil, da je minil.
(Rudi Kerševan)

Robert Krzisnik: Language for Global Citizenship

Video posnetek v angleškem jeziku z dr. Marshallom Rosenbergom.

Konfliktna situacija: Kaj si želiš početi nocoj? Praktičen prikaz, kako par, ki ima na videz različne interese, s pomočjo nenasilne komunikacije najde rešitev, ki zadovolji oba in ju še bolj poveže.

Kako poglobiti odnos s preživljanjem skupnega časa, ko si oba to zares želita.

Kratek video posnetek v angleškem jeziku o uporabi NVC-ja na temo zamujanja v službo.

V tem dnevu te ljubim. Videla sem tvoje oči.

Prtiček in na njem sadje.
Moje srce in v njem ti.
(Darja Taisa Cerkvenik)

Hulahoop

Val doživi razsvetljenje, ko ugotovi, da je voda.
(Vietnamski pregovor)

The Psychology of Change – Psych K

Sonce pleše svoj ples v igri z oblaki, zakaj pozna to igro.
Mi pa smo vajenčki, ki večkrat obležimo na tleh, ne da bi pogledali,
kaj je za zaprtimi vrati.
(Darja Taisa Cerkvenik)

What the Bleep Do We Know

Kar je znala mala Momo kot nihče izmed drugih, to je bilo poslušanje. To vendar ni nič posebnega, bo morda dejal marsikakšen bralec, poslušati zna vendar vsak. A to je zmota. Zares poslušati zna čisto malo ljudi. In tako, kot je Momo znala, je bilo nekaj docela izjemnega. Momo je znala tako, da so neumneže brž obšle zelo pametne misli. Pa ne zato, da bi bila ona kaj takega rekla ali vprašala, kar bi drugega spametovalo, ne, samo sedela je in kratko in malo poslušala, kar se da pazljivo in z velikim zanimanjem. Pri tem je gledala v sogovornika s svojimi velikimi in temnimi očmi in prizadeti je začutil, kako so se mu nenadoma porodile misli, ki jih ni nikoli slutil, da tičijo v njem. Tako je poslušala, da so obupanci in neodločneži kar v hipu čisto natančno vedeli, kaj hočejo. Ali pa, da so se boječneži kar na mah začutili svobodne in pogumne. In če je kdo menil, da je njegovo življenje popolnoma zgrešeno in nepomembno in da je sam le drobec med milijoni, nekdo, ki nič ne velja in ki je prav tako hitro nadomestljiv kot ubit lonec, pa je šel tja in vse to povedal mali Momo, potem se mu je že, medtem ko je to razkladal, skrivnostno razjasnilo, da se je pošteno urezal, da je takšen, kot je, med vsemi ljudmi svojevrsten, in da je zato na svoj poseben način pomemben za ves svet. Tako je znala Momo prisluhniti.
(Michael Ende: Momo)

"I'm a free spirit. I believe I'm here on earth to admire and enjoy it; that's my religion." - Alice Walker

“I’m a free spirit. I believe I’m here on earth to admire and enjoy it; that’s my religion.”
- Alice Walker

Kaj te žene v pisanje pesmi? Na neki način se hočeš raztegniti do src drugih ljudi. Sebe hočeš posaditi tja, ali vsaj najti resonanco, kjer drugi ljudje postanejo večji instrument kot tisti, ki ga igraš. Dotakniti se drugih ljudi je postalo skoraj obsesija. Napisati pesem, ki se je bodo spominjali in jo vzeli k srcu, je povezava, začetek pogovora. Nit, ki teče skozi vse nas. Zbodljaj v srce. Včasih se mi zdi, da gre pri pisanju pesmi predvsem za stiskanje srčnih strun, kolikor se le da, ne da bi sprožili srčni napad.
(Keith Richards, v:  Liljana Jarh, Gregor Radonjič (fotografije): V daljavo zazrte oči: kratke popotne zgodbe. Didakta, 2013, stran 85)

EFT priročnik – brezplačen prenos