Tradicionalna kitajska medicina

Tradicionalno kitajsko medicino sem študirala v sklopu 4-letnega programa Shiatsu School of England in kot predmet v okviru študija refleksoterapije. Dodatno sem se izobraževala na Kitajskem, kjer sem preživela tri mesece.

Več tisoč let staro znanje o tem, kako človek deluje kot celota, je teoretična podlaga tako shiatsu masaže kot refleksoterapije (masaže stopal). Sistem meridianov in akupresurnih točk nam omogoča, da lahko z dotikom vplivamo na dogajanje v naši notranjosti in dosežemo blagodejno sprostitev in boljši pretok energije po telesu. Tudi pri metodi EFT uporabljamo iste akupresurne točke, po katerih lahno tapkamo in s tem dosežemo čustveno sprostitev.

Teorija petih elementov in teorija jin in jang sta osnovni teoriji, ki ponazorita povezave med našimi organi in organskimi sistemi, čutili, čustvi, hrano, dinamiko sprememb in zdravljenjem, ki se aktivira, ko se poslužimo katere od metod naravnega zdravljenja.

Kitajska tradicionalna medicina

Pet elementov in njihove medsebojne povezave

Ušesa, na primer, so čutilo, povezano z ledvicami. Če podrobno pogledate obliko ušesa, lahko opazite podobnost z obliko ledvice. Kosti so prav tako povezane z ledvicami, in strah. Ste kdaj slišali koga reči, da ga je strah do kosti?

Povezovanje znanj vzhoda in zahoda nam odpre nov pogled na naše telo in naše bivanje nasploh.